KORUSARJA

Laukka

Laukka-sarja on Marko Björsin suunnittelema ja Alexander Tillanderin kultaseppien kanssa yhteistyössä toteuttama suomalainen korusarja miehille ja naisille. Laukka-malliston muotokielessä on mukana paljon hevosmaailman elementtejä, joka on kilparatsastajana, valmentajana sekä maajoukkuevalmentaja toimivan suunnittelijan kiitos rakastamalleen eläinlajille. Sarjassa näkyy mukana pelkistetyn skandinaavinen kädenjälki, mutta samalla myös ratsastusmaailman estetiikka ja glamour. Korusarjan ajaton ilme on tuonut sille laajan käyttäjäkunnan myös hevosmaailman ulkopuolelta.

SUUNNITTELIJA

Marko Björs

Marko Björs (s.1969) on suomalainen kouluratsastaja, maajoukkuevalmentaja sekä talliyrittäjä. 1980-luvulta saakka aktiivisesti ratsastaneen Björsin saavutuksiin kuuluu 30 SM-tason mitalia, kansainvälisiä Grand Prix -sijoituksia ja voittoja. Björs on toiminut myös koko uransa ajan julkisuudessa mallina, toimittaja, valokuvaajana sekä tv- ja radiojuontajana. Hän on toiminut mukana kunnallispolitiikassa ja tehnyt aktiivisesti hyväntekeväisyystyötä monella eri alalla. Björs on palkittu eri tunnustuksin työstään yrittäjänä sekä eläinsuojelun parissa. Suomen ratsastajainliiton kultainen ansiomerkki myönnettiin 2014.
Björs julkisti helmikuussa 2016 Laukka-korusarjan yhdessä Jalokiviseppä Alexander Tillanderin kanssa ja hänen kolmas hevosaiheinen tietokirjansa julkaistaan 2017.